Nejlepší vybavení na vlogování

22.10.2015 14:52
Vše ostatní máte již připraveno a přemýšlíte nad tím, jak natočit své první video? Není vše jen o kameře nebo fotoaparátu. 
 
Ano, později se určitě budete muset zamyslet nad lepším a profesionálnějším vybavením. Ale do úplného začátku si vystačíte dokonce i s chytrým mobilním telefonem. Nejprve si položte otázku - jak moc vážne to s vlogováním myslíte? Nechcete nejspíš hned zbytečně utratit několik desítek tisíc za zrcadlovku, profesionální osvětlení a mikrofon a pak zjistit, že vás to vlastně nebaví. V současné době chytré telefony často kvalitou videa předčí i některé tradiční foťáky a kamery.
 

Související témata:

 
Smartphony pro vlogování - vlajkové lodě chytrých telefonů - iPhone 6, Samsung Galaxy S6 a další (připravujeme)
 

Více nežli na vybavení samotném 

záleží kvalita vašich videí na:
 
  • Samotném nasvětlení scény - toto lze považovat za možná nejdůležitější aspekt natáčení jakýchkoliv videopříspěvků. Můžete mít sebelepší kameru, pokud vás nebude vidět, pak je video k ničemu.
  • Kvalitě zvuku - video může být hezké na pohled, když vám ale není rozumět, opět není o co stát.
  • Sestříhání a zpracování videa ve video-editačním softwaru. Samozřejmě můžete natáčet svá videa na jeden pokus, bez úprav. Je ale možné, že máte nadání sebeprezentace a půjde vám to hned napoprvé, bez nějaké editace ;-)
Více k jednotlivým tématům přineseme již brzy!